Test av Husqvarna Automower 450X

Husqvarna Automower 450XAutomower 450X är en relativ dyr men mycket bra robotgräsklippare. Den klipper mycket bra och missar sällan något. Detta även om du har en mycket stor trädgård. Husqvarna anger att robotklipparen är lämplig för en gräsmatta på upp till 5000 kvadratmeter. Våra tester har dock visat att den med gott resultat kan klippa en gräsmatta som är större än så om dockningsstationen är strategiskt placerad och gräsmattan är platt.

Gräsklipparen klarar en lutning på upp till 45% grader men batteritiden är kortare om du har en kuperad gräsmatta. Husqvarna Automower 450X batteritid är ca 260 minuter om din gräsmatta är plat. Om din gräsmatta är mycket kuperad kan batteritiden halveras. Robotklipparen laddar snabbt och det tar normalt ca 75 minuter för den att nå full laddning. Detta innebär att den kan lämna laddningsstationen för att klippa gräs flera gånger per dag.

Klipper Husqvarna Automower 450X bra?

husqvarna automower 450x robotgräsklippare

Tips: Husqvarna är väl kända för att erbjuda speciella mycket generösa rabatter till sina aktieägare i samband med bolagsstämman. Det kan vara ett mycket bra sätt att köpa robotgräsklippare och snöslungor till mycket bra priser.  Du behöver bara äga en aktie  (70 kr när detta skrivs) för att få ta del av rabatterna. Om du inte vet hur man köper aktier så kan du klicka länken för att läsa hur du kan köpa aktier i Husqvarna.

Denna gräsklippare klipper mycket bra. Dessa långa batteritid och snabba laddning innebär att den kan klippa hela gräsmattan så ofta som du vill och se till att du har en perfekt gräsmatta. Robotklipparen använder sig av ett GPS system som hjälp när den navigerar din gräsmatta vilket hjälper den att aldrig missa ett område. GPS systemet innebär också att den sällan fastnar och att den lättare hittar laddningsstationen. Den förlitar sig dock inte helt på gps utan du måste även installera begränsningsslingor för att ange det område den skall klicka.

Vi är mycket resultat som Husqvarna Automower 450X ger och gräsklipparen är ett bra val om du vill ha en perfekt gräsmatta.

Automower® Connect

Automower® Connect gör det mycket enkelt att kontrollera din robotgräsklippare från din mobiltelefon. Det finns appar tillgängliga för både Android och iPhone/iPad. Appen har ett mycket lättnavigerat gränssnitt och gör det mycket enkelt att ändra inställningarna på din klippare. Vi gillade speciellt att Automower® Connect gör det så enkelt att be robotklippare att avsluta sin nuvarande klippning och återgå till sin laddningsstation om man vill använda gräsmattan. Det gör det också mycket enkelt att återuppta klippningen när man så önskar.

Automower 450X är långt ifrån den enda robotgräsklippare som man kan styra från mobiltelefonen men den erbuder en av de absolut bästa appar som vi har prövat.

Omdöme

Husqvarna Automower 450X är en mycket bra robotgräsklippare. En av de absolut bästa vi har prövat. Kanske t.o.m. den allra bästa. Den klipper bra och klarar av en stor gräsmatta. Tyvärr är den också mycket dyrare än de flesta andra robotklippare. Husqvarnas rekommenderar pris är nästan 40 000 kr. Det är möjligt att hitta klipparen betydligt billigare än så men du måste förvänta dig att betala över 30 000 kr för denna klippare.

Är klipparen värd sitt höga pris. Svaret är att et beror på. Om du har en stor gräsmatta och vill ha ett perfekt resultat så är den definitivt värd sitt pris. Om du å andra sidan har en mindre gräsmatta som inte behöver vara perfekt så finns det bättre val för dig. Om du t.ex. har en liten gräsmatta som dina barn och hudar leker på så är det ofta bättre att välja en billigare klippare.

Huruvida du skall välja denna klippare beror med andra ord på dina gräsmatta, dina krav och din budget. Vi rekommenderar den varmt men inser att den är mer än vad de flesta behöver.